Vanaf 3 juli bladeren door het theorie-examen

 

Vanaf 3 juli bladeren door het theorie-examen

Kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets kunnen vanaf 3 juli door het examen bladeren en examenvragen te markeren. Het CBR was eerder al tot dit besluit gekomen na een succesvol verlopen proef onder ruim 1.200 kandidaten waarbij het slagingspercentage met 2 procent steeg.

Vanaf 3 juli 2017 is het voor kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets mogelijk door het examen te bladeren en examenvragen te markeren. Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Het CBR heeft dit besluit genomen na een succesvol verlopen proef onder ruim 1.200 kandidaten waarbij het slagingspercentage met 2 procent steeg.

Geen antwoordtijd

Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. “Kandidaten kunnen dus zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken” meldt het CBR. Bij het examenonderdeel ‘gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto is het niet mogelijk om te bladeren en te markeren. Inhoudelijk verandert er niets aan de theorie-examens.

Proef

De blader- en markeermogelijkheid in het examen is al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over. In totaal deden ruim 1.200 kandidaten mee aan de proef. In Zwolle en Amsterdam werden de 729 kandidaten na afloop gevraagd één vraag op een tablet te beantwoorden. Er werd hen gevraagd of ze door het examen gebladerd hadden en zo niet, waarom niet. De overige 510 kandidaten die in Eindhoven, Arnhem en Barendrecht examen deden, hebben na afloop per e-mail een enquête toegestuurd gekregen. Hier hebben 210 kandidaten op gereageerd. Het slagingspercentage is tijdens de proef met 2 procent gestegen.

Tags: , ,

Get in touch

All rights reserved 2017